Annons

Järnforsens lucia överraskades

Av 400 röster fick Linnea Christiansen de allra flesta. Hon är Järnforsens ljusdrottning 2003
Hultsfred • Publicerad 9 december 2003
Linnea Christiansen blev nästan stum av förvåning när det visat sig att det var luciakommittén som familjens New Foundlandhundar vädrade och hälsade med höga decibeltal i trädgården.FOTO: TOMMY NILSSON
Linnea Christiansen blev nästan stum av förvåning när det visat sig att det var luciakommittén som familjens New Foundlandhundar vädrade och hälsade med höga decibeltal i trädgården.FOTO: TOMMY NILSSONFoto: 

Luciakommittén räknade samman rösterna under måndagskvällen i Järnforsens bibliotek, och Oskarshamns-Tidningen fick sedan chansen att täcka upp det överraskande momentet när kommittén ringde på familjens Christiansens dörr, efter att ha passerat två skällande 100-kilosvakter med svart päls och, trots allt, viftande svansar.

Linnea Christiansen är överraskad.

Annons

- Jag trodde inte själv att jag skulle vinna, säger hon. Man hoppas ju alltid, men detta känns fantastiskt.

När det överraskande faktumets chock och stelhet släppt en smula, presenterar hon resten av familjen som syster Frida, pappa Charlie och mamma Helena.

Omfångsrika sällskapsdjur

- Synd att inte brorsan Carl är hemma, säger hon. Han skulle ha gillat det här, men han spelar innebandy.

Familjen Christiansen bor i Åtorpet, sista anhalten på vänster sida, mot Vetlanda, en smula avskilt, och de båda New Foundlandhundarna Aspen och Chorro fyller sitt syfte som både vakthundar och omfångsrika sällskapsdjur.

Linnea Christiansen älskar djur.

- Jag har undulater, en katt och höns, säger hon.

Hon är även sportintresserad.

- Jag håller på med en del skytte och golf sommartid.

På lördag får hon pegga upp tillsammans med övriga sju luciakandidater som vid kvart i sex på måndagskvällen bytte namn till tärnor.

Annons

Tror på folkfest

Firandet går av stapeln i missionskyrkan i år och samhällsföreningens Ingemar Rydén tror på en riktig folkfest.

- 400 röstade i år, säger han, det är betydligt fler än förra året. Det beror framförallt på att vi hade åtta kandidater, dubbelt så många som förra året.

Tommy Nilsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons