Annons

Gammalt rån tar längre tid än väntat

Utredningen av det över åtta år gamla rånet mot Svensk Kassaservice i Hultsfred drar ut på tiden.
Hultsfred • Publicerad 5 februari 2010

Den 27-åring från Dalarna som åklagaren med hjälp av DNA anser sig kunna bindas till brottsplatsen, omhäktades därför på torsdagen av Kalmar tingsrätt.

Ny tid för åtal sattes till den 11 februari.

Annons

– Jag kan inte avslöja några detaljer, säger Kjell Lundahl, utredare vid Hultsfredspolisen, men när det gäller litet mera komplicerade utredningar är det ganska vanligt att utredningstiden förlängs.

– Speciellt när det handlar om grövre brott är det nästan mera regel än undantag.

Den misstänkte mannen nekar till att ha haft något med rånet att göra och krävde under häktningsförhandlingen att bli försatt på fri fot.

Enligt tingsrätten är han dock alltjämt misstänkt för rån och får därför kvarbli i häktet utan möjligheter till kontakt med omvärlden.

Som OT tidigare berättat, genomfördes rånet mot Svenska Kassaservice 15 november 2001. En ensam man försvann med en okänd summa pengar.

Bara två år tidigare rånades den dåvarande Posten av polismördarna Jackie Arklöv och Tony Olsson.

Tommy Nilsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons