Annons

Fem miljoner till vuxenutbildning

Hultsfreds kommun får närmare fem miljoner kronor i statligt bidrag till sin vuxenutbildning.
Hultsfred • Publicerad 24 december 2003

Det innebär att staten bekostar 20 årsplatser inom den grundläggande vuxenutbildningen och 117 platser inom den gymnasiala vuxenutbildningen.

Det är myndigheten för skolutveckling som nu fördelat sitt statsbidrag mellan de kommuner i landet som har ett stort behov av vuxenutbildningar.

Annons

Det anses Hultsfreds kommun ha.

För att stödet ska betalas ut krävs även att kommunen ska ha ett stort antal kortutbildade invånare jämfört med riksgenomsnittet.

Utöver det räknas Hultsfred som en kommun som berörs av strukturella förändringar på arbetsmarknaden samt att en stor del av arbetskraften saknar en treårig gymnasieutbildning.

Förutsättningen för att Hultsfreds kommun ska

få bidraget om nära fem

miljoner är att kommunen finansierar 31 platser inom grundläggande vuxenutbildning och 95,7 platser inom den

gymnasiala vuxenutbildningen.

Det krävs även att kommunen fortsätter utveckla vuxenutbildningen samt att redovisningar görs varje halvår för att visa hur kommunen använder det statliga stödet.

Totalt kommer Hultsfred att ha drygt 250 studieplatser för vuxna kommande år.

TEXT: CAMILLA ÄRLESKOG

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons