Annons

Extra sjuklönevecka kostar kommunen en miljon kronor

Den extra sjuklöneveckan kommer att öka Hultsfreds kommuns kostnader med drygt en miljon kronor per år.
Hultsfred • Publicerad 25 juni 2003

Den tredje veckan, som arbetsgivaren ska betala från och med halvårsskiftet, har ekonomichefen Mats Stenström lagt in i sina kalkyler och jämför med hur det ser ut i dag.

- Förutsatt att sjukskrivningssituationen inte förändras, kommer det att kosta cirka 585 000 kronor extra i år, säger han. Och drygt 1,13 miljoner kronor nästa år. Det ligger i sin natur att siffrorna är preliminära, men naturligtvis blir det en stor merkostnad för Hultsfreds kommun.

Annons

Trots att kommunen fick 2,3 miljoner kronor mera, 9,3 miljoner, än beräknat när kommundelegationen gjorde sin sista utbetalning äter sjuklöneveckans kostnader upp en del av detta samtidigt som det finns stora hål att stoppa pengar i.

- Ett beräknat underskott på cirka 20 miljoner kronor gäller fortfarande, säger Mats Stenström. Uppsägningarna inom äldreomsorgen kommer att få begränsade positiva effekter på årets budget. Många har lång uppsägningstid och 24 personer accepterade avgångsvederlaget på sex månadslöner. Det kostar.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons