Annons

Den svårlokaliserade skogsbranden upptäckt

Virserum • Publicerad 7 juli 2018

Igår kväll vid niotiden inkom ett larm om rök som steg från skogen söder om Virserum. Räddningstjänsten uppgav på morgonen att de ännu inte lokaliserat någon brand, men att ett flyg så snart som möjligt skulle avsöka området.

Klockan 09.34 inkom ytterligare ett larm om skogsbrand från samma område. Det rörde sig om den brand som räddningstjänsten sökt sedan igår kväll. Branden hade startat på en kulle och täckte en yta på 30 x 50 meter.

Annons

– Branden var ungefär trehundra meter från närmaste körbara väg, så vi har fått dra mycket slang för att kunna komma fram, säger Andreas Enberg vid räddningstjänsten i Hultsfred.

Vid 10.50 uppgavs branden vara under kontroll och läget vara lugnt. Räddningstjänsten beräknar att insatsen kommer pågå ungefär en timme till.

Här startade branden

Amanda SavelandSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons