Annons

Ekobrottsling får uppskov

En dömd ekobrottsling från kommunen har efter ett regeringsingripande fått uppskov med sitt sex månader långa fängelsestraff
Hultsfred • Publicerad 6 augusti 2005

Mannen dömdes av Göta hovrätt till ett halvårs fängelse för bokföringsbrott. Men nu har regeringen, genom statsrådet Morgan Johansson, beslutat att låta mannen avtjäna sitt straff vid ett senare tillfälle.

Detta sedan den dömde mannen av familjeskäl ansökt om nåd. Ett skäl som styrkts av yttrande från socialförvaltningen

Annons

i Hultsfreds kommun.

"Omänskligt"

Mannens advokat har

i egenskap av ombud översänt handlingar och förklarat mannens hemsituation för Justitiedepartementets nådeenhet. Han påpekar i sin nådeansökan att ett fängelsestraff just nu skulle vara omänskligt, och om möjligt förvärra situationen än mer för den dömde mannen och hans familj.

Mannen sände in nådeansökningar själv

i ett första skede men fick avslag i februari 2005.

Förvärrats

Men då situationen förvärrats och socialförvaltningen nu även lämnat ett yttrande som styrker mannen situation har nu regeringen beslutat att skjuta mannens fängelsevistelse på framtiden.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons