Annons

De borgerliga vill lägga ned flyget

Kristdemokraterna, moderaterna, centerpartiet och folkpartiet vill lägga ned Hultsfreds-Vimmerby flygplats nästa år.
Hultsfred • Publicerad 5 december 2003

I sitt gemensamma budgetyttrande uttrycker man klart att flygplatsen kostar 3,3 miljoner kronor mer än den smakar.

- Utifrån nuvarande förutsättningar anser vi att flygplatsbolaget bör avvecklas, säger den borgerliga gruppledaren Per-Inge Pettersson (c).

Annons

- Den kommunala flygplatsen har haft betydelse för näringslivet i regionen, och har möjligen fortfarande en viss betydelse.

Snabbt beslut

Men centerpartiet och de övriga borgerliga partierna tycker att flygets kostnader, ställt i relation till kommunens kärva ekonomi, inte motiverar en fortsättning.

- Det gäller såväl nyttjande som nödvändiga investeringar och finansiering, säger Per-Inge Pettersson.

De borgerliga partierna anser att ett beslut måste fattas senast vid halvårsskiftet 2004.

- Nu måste vi omgående, och tillsammans med Vimmerby kommun, diskutera flygplatsens framtid för att få fram ett bra beslutsunderlag under det kommande halvåret.

Oskarshamns-Tidningen har tidigare berättat om flygplatsbolagets vd Sven Carlssons utredning, genomförd i somras, där han varnar för att lägga ned flygplatsen.

Dyr nedläggning

Han åberopade såväl näringslivsmässiga som ekonomiska skäl och kalkylerade bland annat med att en nedläggning skulle kosta kommunen 16 miljoner kronor.

Tommy Nilsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons