Annons
Kommunalrådet Bo Bergman (s) beklagar djupt att partikamraten Ann Persson lämnat sina politiska uppdrag i protest och hoppas att hon ska ändra sig.
Hultsfred • Publicerad 19 december 2003

- Hon är en skicklig politiker, säger Bo Bergman. Det är mycket tråkigt att hon har lämnat politiken men jag förstår att hon kan känna så här efter att ha jobbat så många år med samma sak.

Kommunalrådets reaktion kommer cirka tre dygn efter fullbordat faktum: kultur- och fritidsnämndens före detta ordförande Ann Persson avgick, och lämnade omedelbart även alla andra kommunala politiska uppdrag, efter att fullmäktige i måndags kväll beslutat lägga ned kultur- och fritidsnämnden.

Annons

Ann Persson anklagade också socialdemokraterna i Hultsfreds kommun för att vara ett odemokratiskt parti som hänsynslöst kör över nämnder och enskilda politiker.

- Jag vet att det har varit en jobbig höst med snabba förändringar, säger Bo Bergman. Men alla beslut har fattats i demokratisk anda. Majoriteten har accepterat åtgärderna, både i fullmäktige och i vår egen partigrupp.

- Vad socialnämnden beträffar förstår jag att Ann Perssons kritik främst handlar om att personalutskottet enväldigt beslutade om att 70 anställda fick gå efter personalpoolen. Men utskottet har den befogenheten, därför var det inget märkligt med det.

Bo Bergman vill understryka att en stor del av kommunens dåliga ekonomi beror på just brister i socialnämndens tidigare organisation.

- Sedan Eva Augustsson försvann som socialchef och fram till valet 2002 och då vi anställde Jan Hellström som socialchef hade både den politiska ledningen och förvaltningsledningen stora problem att styra ekonomin på ett riktigt sätt. Det har revisorerna skarpt kritiserats oss för.

Tommy Nilsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons