Annons

Trendbrott med allt fler barn vid Ugglans förskola

För ett år sedan fanns endast 20-taket barn vid Ugglans förskola, medan det numera rör sig om 34 barn och fler är på gång.
Högsby • Publicerad 17 mars 2008
Här i den så kallade deltasanden trivs barnen Malte Morsing, Alexandra Åberg, Anna Martinsson och Tindra Zingmark.
Här i den så kallade deltasanden trivs barnen Malte Morsing, Alexandra Åberg, Anna Martinsson och Tindra Zingmark.Foto: Per Hammenvik

– Det är en härlig utveckling och därför har vi fått flytta till andra lokaler på skolområdet. En del av barnen är asylsökande och vi hoppas naturligtvis att de och deras familjer trivs och stannar kvar, säger förskollärare Eva Johansson.

Nog är Ugglan internationell med barn från exempelvis Somalia, Irak och Tyskland. En del nyinflyttade tyskar har fått jobb på bruksområdet i Fågelfors och förefaller att trivas.

Annons

– Vi talar en del engelska med barnen, men använder också teckenspråket. Det mesta går att lösa bara viljan finns, säger barnskötare Ann-Marie Karlsson.

Framtiden ser onekligen ljus ut för Ugglans förskola, där barnen är mellan ett och fem år.

– Vi hoppas på en fortsatt inflyttning, vilket också skulle vara värdefullt för skoklans framtid, sammanfattar Eva Johansson.

Ingvar Gunnarsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons