Student med toppbetyg blir volontär i Tyskland

Allra bäst av studenterna i Högsby är Henrik Holm, som hade MVG i samtliga ämnen och närmast väntar jobb som volontär i Tyskland.
Högsby • Publicerad 14 juni 2012
Glada studenter i Högsby dansade fram på scenen i Lanhagen.
Glada studenter i Högsby dansade fram på scenen i Lanhagen.Foto: Ingvar Gunnarsson
Många mötte upp i Lanhagen, dit studentfirandet hade förlagts för första gången.
Många mötte upp i Lanhagen, dit studentfirandet hade förlagts för första gången.Foto: Ingvar Gunnarsson
Toppstudenten Henrik Holm gratulerades av Emil och Idde Arnewing.
Toppstudenten Henrik Holm gratulerades av Emil och Idde Arnewing.Foto: Ingvar Gunnarsson

– Jag ska vara i Tyskland under tio månader och framför allt kommer jag lära tyskarna att bli bättre att tala engelska. Det blir säkert en intressant och lärorik period. När jag kommer hem väntar fortsatta studier, men jag vet ännu inte riktigt vad det blir, säger Henrik Holm.

Studentfirandet i Högsby hade för första gången förlagts till hembygdsparken i Lanhagen, vilket visade sig vara ett lyckat alternativ.

– Normalt sett brukar vi en lastbil vid skolan, men lyckades i år inte få tag på någon. Eftersom gick väldigt bra i Lanhagen kanske vi fortsätter där till kommande år, säger rektor Elisabet Bjuvsjö.

Först ut bland talarna var en av de nybakade studenterna Glen Hermansson, som ett på härligt sätt blandade allvar och ironi.

– Det kanske mest positiva med dagens studenter är att de vill lära sig mer samt att de löser problem och är kritiska. Vår gymnasieskolan hävdar sig i flera sammanhang väl och Högsby har det gymnasium i landet, som lyckas bäst med att få eleverna att fullfölja sin utbildning på tre år, sade verksamhetschef Anders Johansson i sitt tal till studenterna.

Ingvar Gunnarsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.