Annons

Socialnämnden har inget emot granskning

- Vi tycker det är alldeles utmärkt att bli satta under lupp av länsstyrelsen. Som jag ser det har vi inget att frukta, säger ordförande Andreas Erlandsson (s) i socialnämnden.
Högsby • Publicerad 11 december 2003

Högsby är först ut av de kommuner som helhetsgranskas av länsstyrelsen. För två månader sedan fanns företrädare för länsstyrelsens sociala enhet på besök i Högsby för att närmare studera hur omsorgen och socialtjänsten fungerade. Vid detta tillfälle tog man upp sådant som gällde hemtjänsten, stödet till missbrukare och insatser för psykiskt funktionshindrade. Två gånger årligen ska länsstyrelsen göra dessa granskningar i länets kommuner.

- Det var inte särskilt förvånande att länsstyrelsen först valde Högsby. Vi har som bekant stora ekonomiska problem att brottas med och ska till nästa år göra betydande besparingar, säger Andreas Erlandsson.

Annons

Nytt besök

Nästa vecka kommer länsstyrelsens sociala enhet på nytt till Högsby för att då diskutera de frågor man granskade i oktober.

- Jag anser det vara värdefullt för oss i socialnämnden att länsstyrelsen gör granskningar. Vi får reda på om vi mot förmodan gör några fel, men så vitt jag förstår håller vi oss på rätt sida lagen.

Vidare säger Andreas Erlandsson att socialnämnden får ännu mer på sin lott under nästa år som en följd av landstingets besparingar.

- Dessa kommer att påverka oss väsentligt, då vi får ta hand om patienter som landstinget tidigare ansvarade för, säger Andreas Erlandsson.

Ingvar Gunnarsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons