Annons

Riksdagsman besöktestationen i Berga

Järnvägen måste utnyttjas mer till godtrafiken. Berga är ett samhälle som har en mycket bra trafikförsörjning i förhållande till sin storlek, det ska man inte rasera. Det menar riksdagsman Anders Åkesson vid ett besök i Berga på torsdagen.
Högsby • Publicerad 29 juni 2013
Riksdagsman Anders Åkesson, mitten, besökte Berga inbjuden av Bengt-Åke Lundin från Mittpunkt Högsby och Torbjörn Midunger från Bergs samhällsförening.
Riksdagsman Anders Åkesson, mitten, besökte Berga inbjuden av Bengt-Åke Lundin från Mittpunkt Högsby och Torbjörn Midunger från Bergs samhällsförening.Foto: Loe Önnered

Värd för besöket var Bengt-Åke Lundin från MIttpunkt Högsby och Torbjörn Midunger från Berga samhällsförening. Syftet var att diskutera trafiksituationen och då främst järnvägens möjligeter att bidra till tillväxt på orten.

Anders Åkesson sitter i rikdagens trafikutskott och därigenom en god inblick i svensk trafikpolitik. Trafikverkets investeringsplan som presenterades för några veckor sedan omfattar 522 miljarder kronor fram till 2025. Hur mycket, eller lite som hamnar i Småland, eller rent av på sträckan Berga-Hultsfred, beror helt på hur man agerar lokalt och regionalt, men ar Anders Åkesson.

- Det krävs samverkan på alla nivåer, ta med er det, sa Anders Åkesson, och instämde i att mer av godstrafiken med fördel kan läggas över på järnvägen om man rustar upp spåren.

Loe Önnered
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons