Annons
Företaget Quilty söker personal, men har svårt att hitta kompetent arbetskraft
Högsby • Publicerad 6 december 2003

Kommunens företag märker redan av den dystra prognos från Svenskt näringsliv om avfolkningen på mindre orter. Högsby kommun skulle enligt prognosen tappa drygt 22 procent av sin arbetsföra befolkning fram till 2012.

- Vi märker av det här tydligt redan nu. Under en månads tid har vi sökt fem, tio personer till Quilty, säger företagets vd Christina Wendel.

Annons

Bromsa utflyttningen

Företaget, som sysslar med främst quiltning och sömnad av madrasser, har mycket på gång och offerter på runt tio miljoner kronor ligger ute.

- Vi måste ha tag i mer personal som det ser ut. Vi är bara 16 och hinner inte med. Problemet är att om vi inte hittar kompetent personal får vi lägga ut produktionen i östländerna och det skulle inte kännas bra med tanke på att vi funnits här i över 40 år, menar Christina Wendel.

- Det är en angelägen fråga att försöka bromsa upp utflyttningen av den arbetsföra åldersgruppen. Här är många av våra anställda i dagsläget äldre kvinnor med mångårig erfarenhet och vi skulle verkligen behöva föryngra oss, säger Christina Wendel.

CAMILLA ÄRLESKOG

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons