Annons

Lågprisvaruhuset bygger ut igen

En tillbyggnad på cirka 1 000 kvadratmeter i riktning mot Husebyvägen planeras vid lågprisvaruhuset.
Högsby • Publicerad 12 december 2003

- Vi har precis avslutat höstens byggnation, som omfattade 4 000 kvadratmeter, men allt tyder på att detta inte var tillräckligt. Vi blickar framåt mot nya utmaningar, säger vd Lars Gabrielsson i Handelsstaden, företaget som äger området och byggnaderna.

Nya inslag vid området är varubilar och torghandel. I dagarna har dessutom en blomsteraffär flyttat till området och på nyåret ska Mirkas Kosmetikaaffär flytta in i huvudbygganden.

Annons

- Det flyter på riktigt bra och i mars kommer Göfab-Tian att köra i gång. Detta blir ett värdefullt tillskott. Göfab-Tian finns på åtskilliga platser och där snurrar det på bra. Däremot finns det andra verksamheter inom Göfab som sviktar men det påverkar inte etableringen i Högsby, även om en del falska rykten varit i omlopp den senaste tiden.

Vid det utbyggda varuhuset där Karlssons huserar har drygt 60 nya parkeringsplaster anlagts. Dessutom håller man som bäst på att bygga lika många parkeringsplaster vid området mellan Spel- och Godisbutiken och den gamla brandstationen.

- Vi kommer upp i cirka 200 parkeringsplaster och det bör väl räcka ett tag.

Nästa projekt blir alltså en utbyggnad på 1 000 kvadratmeter, som ska göra det möjligt för Karlssons att expandera. Samtidigt tänker Handelsstaden skapa större och mer ändamålsenliga lokaler för Spel- och Godisbutiken.

Ingvar Gunnarsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons