Annons

Kylslaget i kommunhuset

Under måndagen och även tisdagen har det varit ovanligt kylslaget i kommunhuset.
Högsby • Publicerad 8 februari 2012

Uppgifter gör gällande att det i vissa kontorsrum på måndagsmorgonen endast var sju plusgrader, vilket naturligtvis inte kan anses vara acceptabelt.

– Det har varit för kallt och det beror framför allt på en gammal och sliten värmeväxlare i kommun huset. Vi har ökat flödet, men det tar sin tid att få upp värmen. Under måndagseftermiddagen hade värmen stigit en del, säger arbetsledare Tobias Pettersson vid tekniska förvaltningen.

Annons

Sedan stötte det till ytterligare ett problem på tisdagsförmiddagen beroende på branden i den intilliggande panncentralen vid Ringvägen i Högsby.

– Branden innebar ett avbräck, men vi ska öka flödet via värmeväxlaren och räknar med att få upp temperaturen i kommunhuset.

Sporthallen i Högsby, som är byggd 1964, har också problem med värmen, vilket märktes inte minst under helgens båda fotbollsturneringar. Det beror på att det gamla fläktsystemet inte har tillräcklig kapacitet, vilket märks tydligt då det är riktigt kallt utomhus.

Ingvar Gunnarsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons