Annons
Kommunstyrelsen anser att upphandlingen inom projektet Tillsammans för landsbygden skett enligt lagen om offentlig upphandling.
Högsby • Publicerad 28 september 2006

I det aktuella projektet ska tomma hus på landsbygden inventeras. Uppdraget gick till Birger Svanströms företag Projekt AB Ruda Gård som hade det ekonomiskt sett fördelaktigaste anbudet.

Roger Samuelsson (s) i styrgruppen har överklagat beslutet till länsrätten, eftersom han anser att Birger Svanström (c), trots att han är företrädare för företaget, har deltagit i hela processen i egenskap av politiker och att han har varit ordförande i styrgruppen.

Annons

Handlar om jäv Med detta som bakgrund har Roger Samuelsson framhållit att det handlar om delikatessjäv enligt kommunallagen och har därför överklagat till länsrätten.

Avgick före beslutet Högsby kommun har beretts tillfälle att yttra sig i ärendet. Av yttrandet framgår att kommunstyrelsen utsett en styrgrupp och projektledare för projektet. Vidare sägs att Birger Svanström avgick från sitt uppdrag i styrelsen innan beslutet fattades. Det är enligt kommunstyrelsen också att beakta som ett upphandlingsärende och endast leverantör har rätt att klaga. Ytterligare ett anbud hade kommit in, men från det företaget har man inte agerat.

Kommunstyrelsen begär att länsrätten ska avslå överklagandet.

Ingvar Gunnarsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons