Annons

Högsbys befolkning ökar

Enligt preliminära siffror väntas Högsbys befolkning öka med cirka 40 personer för året, vilket gläder kommunalrådet Solweig Ekh (s).
Högsby • Publicerad 31 december 2003

Detta skulle innebära att det bor drygt 6 330 personer i kommunen. Statistiska centralbyrån kommer den 11 februari att publicera de definitiva befolkningssiffrorna.

- Vi är i vilket fall som helst på rätt väg. Inflyttningen har ökat och det är inte enbart av flyktingar. Framför allt centralorten Högsby har vuxit i popularitet och även ytterområdena har fått en viss inflyttning.

Annons

För drygt två år sedan öppnades lågprisvaruhuset och där har i år gjorts en utbyggnad på 4 000 kvadratmeter.

- Ytterligare nybyggnation planeras där och flera nya affärsbranscher vill etablera sig i Högsby, vilken ingen ens hade vågat drömma om för fem år sedan.

Enligt Solweig Ekh är en del företagsetableringar också på gång.

Avslag

Allt har däremot inte varit frid och fröjd, ekonomin kunde vara avsevärt stabilare.

I slutet av februari hade Högsby kommun stora förhoppningar att få 12,3 miljoner kronor i EU-pengar till Mötesplats Högsby, men det blev kalla handen från Mål 2 Södra B.

Planer på golfbana

I förra månaden hade en ny EU-ansökan lämnats in på 9,2 miljoner kronor för det nya projektet Liv och Hälsa. Mål 2 Södra B ansåg att underlaget var bristfälligt och nu kommer en förnyad ansökan upp under våren.

- Hoppet är inte alls ute och vi har flera privata företag engagerade och jobbar febrilt för att få ett positivt besked. Får vi ett sådant kan det betyda mycket för gymnasieskolan och för dem som vill studera på en ännu högre nivå.

Långt framskridna planer finns på en golfbana vid Solhöjden och bygglovet har beviljats.

- Jag hoppas att golfbanan byggs under det kommande året. En sådan satsning i privat regi kan betyda mycket för hela vår kommun.

Ingvar Gunnarsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons