Annons

Högsby har fått ett ungdomsråd

Ett ungdomsråd har bildatas i Högsby.
Högsby • Publicerad 17 februari 2010
I ledningen för det nya ungdomsrådet ingår Agnes Karlsson, Emma Sarhatlic, Lina Hultqvist, Emil Abrahamsson, Carolina Gustafsson och Louise Reinholdsson. På bilden saknas Emmy Hallbäck.
I ledningen för det nya ungdomsrådet ingår Agnes Karlsson, Emma Sarhatlic, Lina Hultqvist, Emil Abrahamsson, Carolina Gustafsson och Louise Reinholdsson. På bilden saknas Emmy Hallbäck.Foto: Ingvar Gunnarsson

Detta råd ska jobba med sociala, ekonomiska, kulturella och politiska frågor.

– Vi ska försöka ta vara på ungdomarnas intressen. Nyligen var Lina Hultqvist och jag på ett inspirationsmöte i Nyköping med Sveriges ungdomsråd, som är en paraplyorganisation för samtliga ungdomsråd i landet och håller på med sådant som, föreläsningar och utbildningar, säger Emil Abrahamsson i ungdomsrådet.

Annons

På tisdagskvällen hölls ett möte på biblioteket Misteln, där ungdomsrådet tog upp en rad frågor och man vill gärna att utbudet av kulturella arrangemang som konserter, festivaler och utställningar ska komma igång.

– Ett annat problem gäller fritidsgårdar. Vi har Tegelbruket i Högsby, men inga pengar skjuts till, utan lokalerna blir tyvärr bara allt sämre. Det finns förutsättningar att göra något riktigt bra av Tegelbruket, men då krävs en ordentlig satsning av kommunen.

Ungdomsrådet ska vara till för alla ungdomar i kommunen och förhoppningar finns att många är beredda att engagera sig.

– Vi hoppas att Högsby kommun vill stödja ungdomsrådet med resurser och lokaler. Vår uppgift går ju inte alls ut på att motarbeta kommunen. I stället hoppas vi kunna hjälpa till på olika sätt för att kommunen ska gå framåt.

Ingvar Gunnarsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons