Annons

Högsby får ny verkstad

Efter 20 år i branschen, varav fem år på Karlbergs/Skobes i Högsby, kom chansen som fick Jim Ekström att slå till.
Högsby • Publicerad 31 december 2012
Nu ska skylten upp på väggen utanför lokalen vid Statoil. Jim Ekström startar en ny verksamhet i Trippens gamla lokaler.
Nu ska skylten upp på väggen utanför lokalen vid Statoil. Jim Ekström startar en ny verksamhet i Trippens gamla lokaler.Foto: Loe Önnered

– Jag fick nys om att lokalen var ledig, och då gällde det att ta chansen, säger den nyblivne bilverkstadsägaren.

Det är i Trippens gamla lokaler vid Statoil i Högsby, som den nya bilverkstaden etablerar sig. Portarna slås upp på onsdag den 2 januari, men utan Jim Ekströms syster hade det kanske inte blivit något alls.

Annons

– Jag kan mycket om bilar, men är inte så bra på bok­föring och sådant. Men det är min syster som är revisor och hon har hand om hela den biten, säger Jim Ekström och förklarar också att det är systern som har pushat på för att han ska bli egenföretagare.

Verkstaden blir en allroundverkstad för alla bilmärken, men Jim Ekström har också sina specialiteter som han ägnat en hel del tid åt tidigare. Det handlar om rekonditionering och montering av solfilm och stereoutrustning.

– Läget här vid Statoil är bra och sommartid är det mycket folk i rörelse här, säger den nyblivne verkstadsägaren, som inte heller är främmande för att anställa.

– Jag börjar själv och sedan får vi se hur det utvecklar sig. Går det bra så kommer jag förstås att anställa någon, säger Jim Ekström.

Loe Önnered
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons