Annons

Garage förstördes i brand i centrala Högsby

Ett garage i centrala Högsby totalförstördes i en brand på tisdagen.
Högsby • Publicerad 6 november 2018
Brand i garage på Långgatan i Högsby.
Brand i garage på Långgatan i Högsby.Foto: Privat

Larmet om branden kom vid 16-30-tiden på tisdagen. Garaget är fristående och ligger på Långgatan mittemot järnvägsstationen. När räddningstjänsten kom till platsen var garaget redan övertänt och brann med kraftiga lågor. I stället för att släcka lade brandmännen fokus på att skydda de kringliggande byggnaderna som låg cirka 15 meter bort.

Efter en dryg timme hade garaget brunnit ner helt, då pyrde det enbart i lite rester. En bil som fanns i garaget förstördes i branden. Räddningstjänsten lämnade kvar en tankbil ifall branden skulle få fart igen.

Annons

Enligt polisen ska eventuellt en person ha andats in rök. Orsaken till branden är i nuläget okänd och därför finns heller ingen misstanke om brott. Platsen har spärrats av och en teknisk undersökning kommer att genomföras.

Räddningsstyrkor från Högsby och Fliseryd deltog i släckningsarbetet.

Jonatan BergööSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons