Annons

Fotbollförbund verkar för ny gräsplan i Högsby

- Högsby tätort bör ha första prioritet att få en ny gräsplan för fotboll, säger Arne Jonasson i Smålands fotbollförbund.
Högsby • Publicerad 9 december 2003

På måndagen var han tillsammans med förbundets vice ordförande Ronny Söderlund på besök i Högsby.

Där träffade de kommunalrådet Solweig Ekh, Jonas Erlandsson, ledamot i kommunstyrelsen, fritidschef Christina Dahlén samt föreningsledarna Björn Garpenstedt, Högsby IK, Ulf Ekblad, Björkshults IF och Folke Karlsson, Fågelfors IF.

Annons

- Vi ska åka runt bland kommunerna i regionen och Högsby var först ut. Framför allt handlar det om fotbollsanläggningar. Det kan röra sig om konstgräs, inomhushallar samt nya gräsplaner.

Svenska fotbollförbundet vill få fram vad som behövs ute i landet på anläggningssidan

- Vi känner väl till att Högsby IK har planproblem. Det finns endast en gräsplan i samhället trots att HIK svarar för ungefär hälften av fotbollsverksamheten i kommunen. Dessutom har man fotbollsinriktning på gymnasiet, säger Arne Jonasson.

Med detta som bakgrund tycker Smålands fotbollförbund att det behövs en gräsplan till i Högsby.

- Fotbollen har en stor betydelse och vi hade ett givande möte i Högsby, där en rad frågor belystes. Det verkade som om kommunledningen lyssnande på våra argument.

Ingvar Gunnarsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons