Annons

Förskola ska drivas privat

Föräldrakooperativet Solrosen säljs till Maggan Drottman, som den 1 augusti ska starta där i privat regi.
Högsby • Publicerad 29 mars 2012

För 21 år sedan startade Solrosen och har sedan dess drivits som ett kooperativ.

– Jag tar över byggnaden omgående och kör sedan i?gång verksamheten i höst. Det nya namnet blir Juvelernas hus och jag kommer till viss del att jobba där. Utöver den traditionella verksamheten ska det även bli en inriktning på teater och friluftsliv, säger Maggan Drottman.

Annons

Före övertagandet har hon funderat åtskilligt och tror att det kan bli värdefullt med en privat förskola som ett alternativ till den kommunala verksamheten.

– Jag startar en enskild firma och går för tillfället på företagsutbildning, vilket förmodligen kan behövas. I ett längre perspektiv hoppas jag kunna starta ett nattdagis, vilket fortfarande saknas i Högsby kommun. Dessutom tror jag att det med en privat förskola går att driva en mer flexibel verksamhet än vad som sker inom den kommunala sektorn.

I Ruda finns två dagbarnvårdare, som sammanlagt har tolv barn, men däremot saknas en kommunal förskola. I?stället får de från Ruda som så önskar ha sina barn vid Lindens förskola i Långemåla, som drivs i kommunens regi.

– Jag tror att privat verksamhet kan bli något jättebra och hoppas på god respons från föräldrarna. För mig känns det som en stor utmaning att starta Juvelernas hus och räknar med ett brett gensvar, säger Maggan Drottman.

Ingvar Gunnarsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons