Annons

Enprocentig höjning av hyrorna

Hyrorna i Högsby höjs från och med nästa år med 1 procent eller cirka sju kronor per kvadratmeter
Högsby • Publicerad 4 december 2003

- Det är betydligt under genomsnittet i länet, säger Anders Österman, ombudsman på hyresgästföreningen i Oskarshamn.

Hyresförhandlingarna mellan hyresgästföreningen och Högsby bostads AB är nu klara. Hyresgäster i cirka 290 lägenheter i Högsby berörs.

Annons

Bostadsbolagets utgångsbud var 1,5 procent. Resultatet blev dock 1 procents höjning i bostäder med totalhyra. För de som bara betalar kallhyra blir det ingen höjning alls.

- Bolaget fick teckning för den gröna skatteväxlingen, förklarar Anders Österman som är ganska nöjd med resultatet.

- Det här var första hyreshöjningen i Högsby bostads AB på sex år. Dessutom är det här den lägsta höjningen jag varit med om i år. Höjningen ligger en bra bit under genomsnittet i länet.

Som jämförelse kan nämnas att Byggebo i Oskarshamn nästa år höjer hyrorna med 2,95 procent och Hultsfredsbostäder med 2,9 procent. Även för garage och andra lokaler som ägs av Högsby bostad AB, höjs hyrorna. Men där är höjningarna marginella.

Leif Lundqvist
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons