Annons

Diabetiker kritisk till försäkringskassan

– Jag blev sjukskriven redan i augusti och varit på många läkarbesök sedan dess. Till saken hör att jag sedan 35 år är diabetiker. Efter varje läkarbesök har jag skickat in mina läkarintyg till försäkringskassan, men har fortfarande inte fått en krona därifrån, säger Malin Jonsson, Högsby.
Högsby • Publicerad 17 november 2009
Malin Jonsson, som är diabetiker, är besviken på hur hon har bemötts av försäkringskassan.
Malin Jonsson, som är diabetiker, är besviken på hur hon har bemötts av försäkringskassan.Foto: Ingvar Gunnarsson

Hon tycker att handläggningen av ärendet ger mycket övrigt att önska. Vid upprepade tillfällen har Malin Jonsson varit i kontakt med försäkringskassan, som exempelvis har skrivit fel datum när hennes arbetsgivare gjorde sjukanmälan.

– Dessutom har jag fått påminna kassan om att det är jag som måste fylla i blanketten om egen sjukskrivning, men det är konstigt att det ska behöva ta tio dagar att få en sådan blankett. När jag sedan kontaktar efter denna tidsperiod var man bara förvånande. Gång efter annan har man gjort fel. Dessutom har jag fått beskedet att varje ärende har fyra veckoras behandlingstid. Den blankett jag lämnade in den 3 november blir alltså klar först i början av december.

Annons

Enligt Malin Jonsson är det rena katastrofen och kan som diabetiker gå så länge utan pengar, som två månader.

- Ett stort problem är att skaffa diabetesmat när jag är utan pengar. Denna historia kan göras hur lång som helst, men glädjande nog har mina läkare hjälpt mig att ta tag i problemen.

Ingvar Gunnarsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons