Annons

Befolkningen ökade i Högsby

Befolkningen ökar i Högsby kommun.
Högsby • Publicerad 9 december 2003

Det tillhör ovanligheterna och kommunledningen är minst sagt glad över det tydliga trendbrottet.

Hittills i år ligger ökningen på 37 personer och därmed bor det 6 331 personer i kommunen.

Annons

Regionförbundets Håkan Brynielsson har i sitt senaste nyhetsbrev gjort en sammanställning för oktober. Under månaden ökade Högsby med 20 personer, vilket procentuellt sett var bäst i länet.

I personer räknat var faktiskt bara Kalmar med sina 115 inflyttade bättre än Högsby.

- Vi har ett inflyttningsöverskott och det är långt ifrån bara tal om invandrare. Högsby samhälle är inte oväntat mest attraktivt, men även till de mindre orterna sker en viss inflyttning, säger kommunalrådet Solweig Ekh.

Hon är glad över utvecklingen och hoppas att det ska fortsätta i samma stil.

- Många i kommunen glömmer tyvärr bort att mycket positivt är på gång. Lågprisvaruhusets etablering för två år sedan har haft sin betydelse, men det finns även mycket annat glädjas åt.

Kommunen jobbar för högtryck för att få nya företag till bygden. Bland annat tycks det finnas goda utsikter att det bli nyetablering i Motecos gamla lokaler i Ruda.

- Vår bredbandslösning genom Högsbynät, som täcker 97-98 procent, är något som många andra kommuner tycker är mycket bra. Även villapriserna i Högsby samhälle har gått upp och det är ett tecken på en ökad attraktionskraft, säger Solweig Ekh.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons