Annons

800 000 söks till upprustning

Fågelfors IF söker bidrag på cirka 800 000 kronor till upprustningen av Hyltamalm. Gräsplanen, klubbstugan och bevattningen behöver ses över.
Högsby • Publicerad 25 september 2014
Ordförande Folke Karlsson i Fågelfors IF hoppas på bidrag till en upprustning av Hyltamalms idrottsplats.
Ordförande Folke Karlsson i Fågelfors IF hoppas på bidrag till en upprustning av Hyltamalms idrottsplats.Foto: Ingvar Gunnarsson

Hyltamalms idrottsplats invigdes redan 1951 och sedan dess har inget gjorts åt själva fotbollsplanen, varför den måste läggas om, vilket är kostnadsberäknat till 300 000 kronor. Renoveringen av klubbstugan och förråd kostar 190 000 kronor. En ny bevattnings­anläggning går på 310 000 kronor.

– Vi söker pengar från Högsby kommun, Riksidrottsförbundet och Högsby Sparbank. Efter så många år blir det slitage lite varstans. Gräsplanen har hållit förvånansvärt god standard länge, men nu är det hög tid att göra något åt den, säger ordförande Folke Karlsson i Fågelfors IF.

Annons

Om föreningen får nödvändiga bidrag finns en förhoppning att med det snaraste göra om gräsplanen och ett alternativ kan vara att använda B-planen i stället.

Klubbstugan behöver också renoveras. Inte minst gäller det källarplanet, där man har duschar och toaletter. Det läcker också in regnvatten i förråden, vilket inte är acceptabelt i ett längre perspektiv. Dessutom är det högst angeläget med en ny bevattningsanläggning.

– Högsby kommun hade spenderbyxorna framme tidigare i år, då betydande upprustningsbidrag beviljades till flera föreningar. Det var positivt och nu hoppas vi att även Fågelfors IF ska få sin del av kakan.

Föreningen har varit i kontakt med en rad experter, framför allt då det gäller omläggningen av gräs­planen.

– Inga siffror är gripna ur luften. Vår ekonomi ger inte utrymme för satsningar av det hör slaget. Massor av frivilligt jobb läggs ned på Hyltamalms idrottsplats och någon vaktmästare har vi inte.

Fågelfors IF ska under 2015 fira 90-årsjubileum och hoppas att jubileumsåret utöver idrottsliga framgångar också ska innebära ett lyft för idrottsplatsen.

Kommunens utbildningsutskott hade bidragsansökan från Fågelfors IF uppe vid senaste sammanträdet och bollade då frågan vidare till kommunstyrelsen.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons