Annons

20-åring slog sin granne blodig

Innan 20-åringen förstått att det inte var hans katt han hört hade pensionären slagits blodig och fått en svårläkt axelskada.
Högsby • Publicerad 26 november 2009

Ganska exakt 1,5 år efter händelsen dömdes på onsdagen den våldsamme gärningsmannen till villkorlig dom och 70 timmars samhällstjänst.

De inblandade bodde vid tidpunkten grannar i en fastighet i Grönskåra. Sedan en tid hade 20-åringens katt varit bortsprungen och när han satt och festade tyckte han sig, felaktigt visade det sig senare, höra ljud av husdjuret från den 67-årige grannen.

Annons

När pensionären öppnade dörren blev han direkt överfallen och flera gånger inknuffad mot en vägg. I samband med bråket hoppade mannens nyckelben ur led. Skadan är ännu inte läkt.

Bråkmakaren greps på platsen. Under rättegången nekade han till brottsanklagelserna.

– Jag råkade bara knuffa till honom, sade han.

Men Kalmar tingsrätt gjorde alltså en annan bedömning. Enligt domen ska den unge mannen betala 25 000 kronor i skadestånd till den attackerade mannen.

Huruvida den bortsprungna katten kommit till rätta är oklart.

Peter Karlsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons