Annons

Fotbollsfrun på besök

Nyheter • Publicerad 19 november 2009

Fotbollsfrun var på besök i skolan idag. Hon skulle berätta för mina elever om blogg, krönikor, varumärke och rövar och hon berättade bra, hon berättade initierat och eleverna satt som ljus (nåja), lyssnade och sög in sig varje stavelse och de undrade varför hon hade ett så grovt språk, men det hade hon ju inte, svarade Fotbollsfrun, möjligtvis mustigt och hon berättade också varför hon tyckte om ordet röv så mycket - när hon växte upp i sin Bullerbyn-miljön hade hon vid ett tillfälle sagt just "röv" och då hade hennes moster, faster eller vad det nu var lite fisförnämt (min tolkning) påpekat att här sa man minsann inte röv, här sa man "stjärt".

Och sedan dess måste Malin givetvis säga röv så ofta det går.

Annons

Sedan högg hon som vanligt på mig, jämförde mig med Ranelid (som hon visserligen sa var fantastisk och jag höll med) - Ranelid och jag hade både stora egon, var pretentiösa samt var båda rakade över hela kroppen.

Hm.

Sedan ner till träningen och vi var färre än någonsin och det blev tipselitspelareutfyllnad. Men innan vi hann börja träna körde vi en Gris. Fast vi bytte ut Gris till Strippa och den som förlorade fick alltså strippa mot en stolpe. Jag vet, jag vet, det är inte politiskt korrekt, men det var en vacker syn att se Tobias Eriksson och sedan Lindberg utföra en erotisk dans mot stolpen. Eller, vacker är kanske att ta till överord. Kul. Det var kul att se dem härma en strippa.

Alla undrade dock varför det var så tyst träningen igenom. Så sa någon att Zlatan var sjuk. Aha, det förklarar tystnaden.

Henrik Rydström
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons