Annons

"Elfsborg var bättre"

Nyheter • Publicerad 12 februari 2010

Nope. Det gick inte.

Vi trodde nog att vi skulle kunna klippa Elfsborg i kvällens match. Vi kände ju att vi hade varit bra här nere, att vi hade visat flexibilitet på många sätt, men Elfsborg gav oss egentligen aldrig chansen. Omgående parkerade man på vår planhalva, spelade rörligt och aggressivt, vilket gjorde att vi dels fick slita som djur för att vinna bollen och dels fick väldigt korta anfall när vi väl vann bollen.

Annons

Jag hade blytunga ben inledningsvis, kanske hade de senaste dagarnas sjukdom satt sina spår, men allt eftersom blev jag, konstigt nog piggare, och sista kvarten kändes det helt okej.

Men vi fick liksom ingen helhet i vårt spel.

Jag försökte tjafsa igång mig själv och de andra. Florén och jag munhöggs å det grövsta, han var förbannad över en tackling som jag hade gjort, jag menade att han borde bekymra sig mer för sin egen James Keene, "jo, jo, men han är ju som han är" sa Florén och jag replikerade att det gäller mig också. Jag är som jag är och jag må vara rökt i huvudet där ute, men jag spelar aldrig medvetet fult.

När sedan Keene fullföljde idiotiskt på Paulus, när bollen redan var över linjen, och hela Elfsborgslägret ropade till Keene att han skulle be om ursäkt tyckte jag att det sa det mesta - de fick beordra honom att be om ursäkt efter något liknande, han förstod det inte själv. Sedan hade Keene två löjligt fula tacklingar på mig och jag vägrade godta hans lama ursäkt.

Det är skillnad på att spela hårt och på att spela fult. Keene spelar fult. Att spela fult är enbart fegt.

Jag gillar Keenes glöd, att han aldrig ger upp, men övertrampen är för jävliga. Det sa jag till honom efter, att det är så onödigt, men han menade att han faktiskt hade försökt spela på bollen, men råkade träffa mitt knä. Två gånger om.

Ja, ja, han är skön vid sidan om och vi har alla våra avigsidor.

Jag har mina, det ska gudarna veta.

Vi kände oss en smula stukade efter slutsignalen.

Vi har lirat fyra matcher mot tufft motstånd på kort tid och till det har vi fått några skador och också några som varit sjuka. Idag skulle Mattias Johansson spelat från start, men fick spelförbud då det visade sig att han hade feber. Hampus Bohman och Jimmie Augustsson är också sjuka, Sobralense och Tobias Eriksson småskadade, liksom Zlatan Azinovic.

Annons

Men vi tar nya tag.

Nästa helg är det ju AIK på bortaplan.

Tror att Bojan redan är nervös.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons