Annons

DIF på Stadion idag

Nyheter • Publicerad 1 november 2009

Sista matchen för säsongen och vi skrattar och mår gott och tänker på hur DIF har det, vilken tyngd de har på sina axlar och jag drar mig till minnes våra egna golgatavandringar. 1996, när vi var ett lag spillror och bara här och där sprattlade till i dödsryckningar och tog poäng och fick börja om i division II. 1999, när vi knappt tog poäng i Allsvenskan på hösten. 2000, när vi höll på att åka ur Superettan. 2002, när vi i näst sista omgången fick stryk av HBK med 5-0 och återigen åkte ur Allsvenskan. Jag tröstar Taxi-Tobbe med det här när han messar om mörkret som har sänkt sig i och med Hammarbys degradering. Att det tog två vändor i Superettan innan vi förstod hur man skulle göra i Allsvenskan.

Nu har vi chansen att nå en tredjeplats och ändå finns det en hel del människor som inte tycker att vi ska ha en klapp i ryggen. Vilket kanske säger något om vad vi presterat de senaste säsongerna - kraven har hela tiden skruvats upp. Femma, trea, femma, tvåa, etta och i år fyra eller trea. Det är ett mäktigt facit för ett lag som var nykomlingar 2004. Och till det en semifinal i cupen samt två finaler, varav en seger.

Annons

Tobinho och jag försöker musta ut så mycket det går av sista bortaresan ihop och det blir en hel del koppar kaffe och vi sörjer att vi i år inte är bjudna till Fotbollsgalan, vi har nästan tagit det som en vana att få sitta bland högdjuren. Nu bli det AIK och Blåvitt istället, onekligen sexigare namn och Tobbe muttrar något om att det passar väl de flesta bättre, att "se Obolo stå där och slänga med sitt långa hår".

Vi läser att Stadion kanske blir utsåld idag, att DIF-fansen sluter leden när det som bäst behövs och det är i så fall imponerande. Överlag finns det många imponerande fans-insatser i år. AIK har sin borg på Råsunda, Malmö FF har, trots en upp-och-ner-säsong elektrisk atmosfär på sin nya arena, ÖSK är publikt sett gravt underskattat och så Blåvitt och deras vägg av fans. Jag säger till Tobbe att jag hade velat vara på plats när Joel Almes Snart skiner Poseidon spelas idag.

Men Stadion duger bra som substitut.

Väldigt bra.

Henrik Rydström
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons