Annons
Hässleholm

Kraftig brand i villa – man hittad avliden

Räddningstjänsten larmades om en brand i en byggnad i Tormestorp sent på måndagskvällen.
En man hittades avliden i huset. I nuläget finns ingen misstanke om brott, enligt polisen.
Tormestorp • Publicerad 8 januari 2018 • Uppdaterad 9 januari 2018
Eftersläckning fortsatte under tisdagsförmiddagen vid den villa som började brinna under måndagskvällen.
Eftersläckning fortsatte under tisdagsförmiddagen vid den villa som började brinna under måndagskvällen.Foto: Tommy Svensson

Larmet inkom till SOS klockan 22.17 på måndagskvällen. Räddningstjänsten åkte till villan som brann kraftigt och startade rökdykning. Polis och ambulans skickades också till platsen.

Inledningsvis var det oklart om det fanns några personer i huset, men de två boende saknades. Strax före klockan 23 ska frun i huset ha kommit hem från jobbet, enligt räddningstjänsten.

Annons

– Då uppdagades det att mannen saknades, säger Roger Wirödal, insatsledare på räddningstjänsten i Hässleholm.

Vid klockan 23.10 meddelade polisen att två rökdykargrupper var inne i byggnaden, utan att ha hittat någon person. Men vid midnatt hittades en man som bor i huset avliden, enligt polisen. Räddningstjänsten uppgav då att det fortfarande brann och att villan är så gott som förstörd.

– Den är nerbrunnen. Av oklar anledning har det börjat brinna och av oklar anledning är en man avliden, säger Magnus Lautin, jourförundersökningsledare vid polisen i sydvästra Götaland.

Han är i 70-årsåldern. Anhöriga har underrättats om dödsfallet.

Platsen spärras av för en teknisk undersökning.

Räddningstjänst från Hässleholm och Sösdala arbetade med branden. Vid 03.30-tiden ska räddningstjänsten ha övergått till att arbeta med eftersläckning som fortsätter under tisdagsmorgonen och förmiddagen.

– Det ryker fortfarande lite grann så vi har tre man kvar hela förmiddagen. De går och kontrollerar och försöker släcka av, säger Roger Wirödal.

Villan är totalförstörd och det går inte att gå in i huset på grund av rasrisk.

Vet ni något om hur branden kan ha startat?

– Nej, det får vi lämna till polisen som kommer att göra en teknisk undersökning, säger Roger Wirödal.

Annons

På tisdagsmorgonen meddelade polisen att det i nuläget inte finns någon misstanke om brott. Den tekniska undersökningen kommer göras under dagen.

På tisdagsförmiddagen fortsätter eftersläckningen av villabranden i Tormestorp där en man hittades avliden vid midnatt natten till tisdagen.
På tisdagsförmiddagen fortsätter eftersläckningen av villabranden i Tormestorp där en man hittades avliden vid midnatt natten till tisdagen.Foto: Louise Sillén Herzegh
Magnus GrunnonSkicka e-post
Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Hilda ÄrlemyrSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons