Annons

Rejält utskällda

Nyheter • Publicerad 2 februari 2012

Sist det buades friskt i Arena Oskarshamn var i november hemma mot Sundsvall. Men igår var det dags igen. Utan ha någon exakt decibellmätare till hands så tycktes nästan buropen ljuda högre igår än senast. Och om så var fallet var publiken som utfärdade dessa läten av besvikelse på helt rätt spår. Igår kväll spelade vi rent ut av bedrövligt. Inte mycket fungerade och vi jobbade inte tillsammans och det gick således åt helvete. Så fort vi ser till våra egna intressen istället för lagets bästa tenderar vi att falla på eget grepp och förlora poäng vi lika gärna kunnat vinna. Onödigt, är det spontana ord som dyker upp i mina tankar när jag skriver om det här beteendet vi gjort till en dålig vana den sista tiden.

Inom gruppen pratar vi om att hålla ihop. Om att spela för varandra och göra de små sakerna som krävs för att nå framgång. När allting flyter på går det där av sig självt. Ingen ifrågasätter vårt agerande på samma sätt. Men nu, när det berömda gruset har nått maskineriet är ibland goda råd dyra. Det är nu den verkliga utmaningen kommer. Hur reagerar vi i motgång? Och i ett såhär viktigt skede av säsongen. Börjar det funderas över sommarlov, fysträning och nästa stopp på karriärståget eller kan vi ta oss samman och prestera bra ishockey de resterande matcherna för att ge oss chansen att ha en lång och rolig säsong?

Annons

Jag tycker inte att det är farligt att prata om såna här saker. Vissa tycker det. Men inte jag. Det vore i min värld naivt att låta bli. Rent ut av dumt att inte inse vilka alternativ man står för och välja en väg att gå. Och för mig finns det egentligen bara en sak att göra. Att köra på och ge allt för att när säsongen väl är slut kunna se sig själv i den där imaginära och oerhört uttjatade spegeln och känna att man gjorde allt man kunde.

Så när vi nu har blivit utbuade av publik, utskällda av tränare och utskåpade av ett ganska mediokert Borås så är det dags att vända blad. Att vi går och vinner mot Västerås imorgon är långt ifrån någon garanti. Men om vi inte förstått vad som krävs och åtminstone gör en bättre prestation tillsammans som ett lag, ja då är det defintivt något som är galet.

Men det tar vi då.

Viktor Gibbs Sjödin
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons