Annons

Fritidsgårdsharmoni

Nyheter • Publicerad 25 februari 2012
Foto: 

En matchfri fredag blir lätt lite långtråkig.

Men inte idag.

Annons

Jag hade nämligen förmånen att få ta ett skift på stadens coolaste fritidsgård mitt i självaste stadsparken. Har hängt där hela eftermiddagen och det var ett jobb jag verkligen diggar. Delvis för att jag är smartare och bättre än alla barnen på alla aktiviteter, men också för att ungdomar är så förbannat häftiga. De är oförstörda på ett sätt som vi äldre aldrig någonsin kommer få tillbaka. Och jag avundas dem. Istället för att bry sig om namnval på nyfödda prinsessor eller taskiga ekonomiska situationer i diverse länder så handlar problemen istället om tuffa läxor eller en dubbeltimme i engelska. Att försöka vara en bra förebild för dessa framtida genier är en härlig utmaning. Därför delgav jag alla inom hörhåll mina visdomsord om livet som kommer. Mitt bästa tips för dagen var att de alla ska försöka spara 500 kronor i månaden från och med nu tills de är 25. De som klarar det kommer garanterat tacka mig om 10 år när det ligger en skön buffert och skvalpar i ett konto bara redo att användas till vad fan som helst.

Förutom visdomsorden så spöade jag naturligtvis varenda kotte i pingis ungefär fyra gånger om och förnedrade tre unga herrar i monopol. Köpte upp en hel radda gator och byggde hotell redan den första halvtimmen och gick därefter rent hus på ungefär fem minuter.

När klockan slog elva packade vi ihop, kramades och önskade varandra lycka till i framtiden. Hoppas jag får chansen att arbeta där igen.

Nu måste jag ladda för en match mot Almtuna imorgon. En viktig sådan sägs det.

God natt.

Viktor Gibbs Sjödin
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons