Annons

Bronsmatchen ingen vill spela

England och Belgien möts för andra gången i VM. Inget av lagen är särskilt entusiastiska inför bronsmatchen - även om de vill avsluta med flaggan i topp. - Varje gång vi tar på oss landslagskläderna vill vi spela med stolthet, säger förbundskaptenen Gareth Southgate.(TT)
Publicerad 13 juli 2018

Belgien och England rasade ur VM efter semifinalförluster mot Frankrike respektive Kroatien, och såren har på länga vägar läkt än, inför lördagens bronsmatch i S:t Petersburg.

Gareth Southgate var tidigt ute och sa att bronsmatchen är "en match som inget lag vill spela".

””
Annons

Kan vinna skytteligan

Men laget har trots allt chansen att göra sitt bästa mästerskap sedan 1966 om de kniper bronsplatsen, så helt betydelselös känns matchen inte för engelsmännen som redan hyllats stort i hemlandet efter framgången.

För lagkaptenen Harry Kane står dessutom skytteligatiteln på spel. Anfallaren har gjort sex mål i turneringen så här långt, med Belgiens Romelu Lukaku närmast bakom på sina fyra mål.

””

Lagen möttes i den avslutande gruppmatchen i VM, när båda lagen redan var klara för avancemang, och då liksom nu väntas flera ändringar i startelvorna.

Belgien vill avsluta på topp

För Belgien, som vann matchen i gruppen med 1-0, innebär seger under lördagen det bästa resultatet i landets fotbollhistoria, med en tidigare bästa placering som fyra 1986.

””

Han tror dock precis som Southgate att det blir tufft att ladda om till bronsmatchen.

””
””

Vilket lag som än vinner så blir det en repris på de senaste nio världsmästerskapen. Det är nämligen så många gånger i rad som europeiska lag tagit beslag på bronspengen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons