Annons

Brassar och belgare undviker underskattning

Argentina, Spanien och Portugal försvann i åttondelsfinalerna. Tyskland försvann redan i gruppspelet. I dag vill Brasilien och Belgien, mot Mexiko respektive Japan, undvika liknande favoritöden. - Vi planerar att gå vidare, säger Brasiliens Thiago Silva.(TT)
Publicerad 2 juli 2018

Det har i mångt och mycket varit ett VM fyllt av favoritfall. Regerande mästaren Tyskland knockades ut medan Sverige gick vidare. Argentina kravlade sig vidare från gruppspel och skickades hem av ett frejdigt Frankrike. Portugal stängdes ned av Uruguay, och Spanien sidledspassade och straffmissade sig ur turneringen mot Ryssland.

När två av de mest stjärntunga lagen i turneringen, Brasilien och Belgien, kliver in i åttondelsfinalsspelet är de väl medvetna om att felmarginalen är minimal oavsett motstånd.

Annons

Neymars tur?

För Brasiliens del är det ett Mexiko som slog Tyskland i gruppspelet som väntar.

””

Något som talar för brassarna, och då sannerligen för Thiago Silvas lagkamrat i både lands- och klubblag Neymar, är Parisspelarnas målform i mästerskapet. Under lördagens inledande åttondelsfinaler gjorde Edinson Cavani (2), Kylian Mbappé (2) och Angel Di Maria totalt fem mål tillsammans.

Upp till bevis för Neymar då med andra ord?

””

"En stor risk"

För Belgiens del väntar Japan. Och det går inte att undkomma faktum att belgarna är storfavoriter.

De belgiska stjärnorna, som gjort nio mål i gruppspelet, vill dock inte ta ut segern i förskott.

””
””

Om både Brasilien och Belgien gör det som förväntas så möter de båda på pappret tuffare motstånd i kvartsfinal. Nämligen varandra.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons