Annons

"Började sörja VM redan i paus"

"Tack för en fin fotbollssaga". "Snälla, kan vi inte börja om? Kan vi inte få försöka igen? Dagen efter det svenska VM-uttåget sörjer landets sportkrönikörer. Men är också tacksamma. Efter gårdagens förlust med 2-0 mot England i Samara är Sveriges VM-äventyr över.(TT)
Publicerad 8 juli 2018

Efter gårdagens förlust med 2-0 mot England i Samara är Sveriges VM-äventyr över. Men flera svenska krönikörer är ändå snabba med att vara tacksamma för insatsen och se det som ett slut med en fortsättning.

"Jag började sörja VM redan i paus. Men vad mycket vi kan bära med oss från det här mästerskapet." skriver Sundsvalls Tidnings krönikör Elena Lövholm.

Annons

Äventyret är över, hon tackar för showen och fortsätter.

"Men mer än allt annat markerades nog ändå fortsättningen. För Janne Andersson, som fått visa med all önskvärd tydlighet att hans idéer och ledarstab fungerar".

Göteborgs-Postens Mattias Balkander analyserar Sveriges försvarsspel i samband med målet och vad mer som gick fel i matchen i övrigt, men är ändå tacksam.

"Tack för minnena, fotbollen och kärleken. Besvikelsen? Jo, men den går över".

Correns Mats Willner konstaterar att England slog ut ett tröttkört Sverige som inte längre orkade överraska. Men även han är tacksam för den svenska insatsen.

"Torka tårarna, packa väskorna och återvänd till ett annat Sverige än ni lämnade. Vi är lite stoltare, lite gladare, lite modigare och lite klokare".

HD Sydsvenskans Tomas Nilsson tycker det är fantastiskt att Sverige lyckades kvalificera sig till VM och tackar för en fin fotbollssaga.

"Resan slutar här i Samara. Det är en saga i sig. Ett lättläst Sverige utan stjärnor blev det mest svårforcerade landslaget på 24 år".

Även Sportbladets Erik Niva konstaterar att sagan nu är slut, men önskar att det inte vore så.

"Snälla, kan vi inte börja om? Kan vi inte få försöka igen?"

TT

Annons
Annons
Annons
Annons