Vispad feta med krispiga kikärtor
Ingredienser
150 g feta
1 förpackning kikärtor, à cirka 400 g
2 msk olivolja + extra
1 tsk rökt paprikapulver
2 tsk torkad oregano
1 nypa chiliflakes
flingsalt
1 dl yoghurt av grekisk typ
1 liten vitlöksklyfta, riven
1/2 citron + extra skal
eventuellt persilja till dekor
Gör så här:
1. Låt kikärtorna rinna av och häll över dem i en bunke. Tillsätt olivolja, torra kryddor och flingsalt.
2. Rosta i 200 grader varmluft i 20–25 minuter eller tills de blir krispiga utanpå men fortfarande är mjuka inuti.
3. Mixa under tiden fetaosten med yoghurt, vitlök, rivet citronskal och citronsaft tills det blir riktigt slätt.
4. Sprid ut fetakrämen på ett fint fat och fördela kikärtorna ovanpå.
5. Toppa med extra olivolja och citronskal och eventuellt lite persilja. Servera som smårätt, gärna med en bit bröd
Att dricka till
Assyrtiko Alepotrypa Vineyard (92281), 131 kronor.
Alkoholfritt: Edenvale Pinot Gris Alcohol Free (1914), 79 kronor.
Välkommen att kommentera
Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.