Annons

Snabbrimmad torsk med ägg, räkor, pepparrot och brynt citronsmör

3 portioner, 30 minuter
Busbra sätt att ta vara på de där torskbitarna som ligger och skräpar i frysen. Elegant vardagslyx med mersmak.
Recept • Publicerad 9 februari 2023
Snabbrimmad fisk är en magisk vardagsräddare. Här torsk med brynt citronsmör, ägg, räkor och riven pepparrot.
Snabbrimmad fisk är en magisk vardagsräddare. Här torsk med brynt citronsmör, ägg, räkor och riven pepparrot.Foto: Johan Nilsson/TT

Ingredienser

3 frusna portionsbitar ryggfilé av torsk, totalt cirka 390 g (MSC-märkt)

cirka 2 msk salt

50 g smör

1 citron

1 kokt ägg, hackat

200 g skalade räkor

cirka 1 dl färskriven pepparrot

1 liten knippa dill

Gör så här:

1. Lägg torskbitarna i en kastrull med saltet och häll så pass mycket vatten att det täcker fisken ordentligt. Rör om väl och låt stå i 10 minuter.

2. Ställ kastrullen på plattan och låt koka upp under lock. Dra sedan bort från värmen och låt kastrullen vila på träunderlag i 5–7 minuter eller tills fisken vitnat rakt igenom.

Annons

3. Smält smöret under tiden, tills det börjar dofta nötigt. Tillsätt rivet citronskal och pressad saft.

4. Fördela fisken på varma tallrikar, toppa med ägg, räkor och pepparrot. Ringla över smöret och garnera med dill. Servera gärna med kokt potatis.

Fakta

Att dricka till

Spaten München, 22:20 kronor för 50 cl.

Alkoholfritt: Staropramen Non Alcoholic, 12:90 för 33 cl.

Fler recept:

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons