Annons
Salt kolafudge
Fick betyget ”godaste fudge jag någonsin smakat” av samtliga i testpanelen. Cirka 20 bitar. Tidsåtgång: Cirka 45 minuter.
Publicerad 21 december 2018
3 dl vispgrädde
2,5 dl socker
Annons
1 dl ljus sirap
1 vaniljstång
100 g vit choklad
50 g smör
1,5 tsk flingsalt + extra till garnering
Koka upp grädde, socker, sirap och frön från en urskrapad vaniljstång samt vaniljstången i en vid kastrull. Rör om då och då. Låt koka tills temperaturen uppnår 120C. Ta sedan kastrullen från värmen och fiska upp och släng vaniljstången. Rör ner vit choklad bruten i bitar, smör och flingsalt. Rör tills smeten är jämn och fri från klumpar, och häll sedan över smeten i en avlång brödform klädd med bakplåtspapper. Sprinkla gärna över lite extra flingsalt på toppen efter ett par minuter. Förvara i kylen tills fudgen stelnat helt, skär den sedan i bitar. Förvara i kyl.
Mer julgodis med Helena Elm!
Helena Elm
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons