Annons

Pumpasoppa med grönkålchips

”Vi tycker om Hokkaidopumpa för den nötiga smaken som den ger soppan. 
Det är en fantastisk matpumpa och det bästa är att man inte behöver skala den.” 
För 4 personer
.
Publicerad 1 december 2018
Pumpasoppa med grönkålchips

1 Hokkaidopumpa

250 g grönkål eller svartkål

Annons

2 morötter


1 lök


2 klyftor vitlök


2 dl apelsinjuice

1 msk vinäger

timjan och rosmarin,

olivolja

salt och peppar.


Tillval: crème fraîche,gräslök.

Separera stammen från grönkålen/svartkålen, dela bladen grovt och blanda med 2 msk olivoljan och havssalt. 


Annons

Hacka stammen och använda i soppan.

Sprid ut bladen på en bakplåt och rosta i ugnen på 100°C i ca 25-30 minuter. Vänd bladen emellanåt

Dela löken och vitlöken, hacka pumpan och morötterna i små bitar.

Stek purjolöken i stekolja, lägg sedan till vitlöken och de hackade grönkålstammarna, morötterna och pumporna.

Lägg till 2 dl apelsinjuice, kryddor och 1 msk vinäger.

Fyll upp grytan med vatten så att grönsaker är täckta.

Låt soppan puttra i 20 minuter.
 Soppan är perfekt när den fått en krämigare konsistens. 
Toppa soppan med grönkål/svartkålschips, crème fraîche och gräslök.

Carin JanefridSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons