Annons

Kolla in läsarnas kreativa pepparkakshus!

Precis som tidigare år imponerar ni läsare med er kreativitet och klurighet. Hittills har ni byggt allt från Uppsala domkyrka till Tripp trapp trull-husen.
Jul • Publicerad 13 december 2022 • Uppdaterad 21 december 2022

Det är absolut inte för sent att skicka in fler bilder. Hela vägen fram till jul kommer vi att uppdatera bildspelet. Mejla bild till bonus@barometern.se och skriv några rader om vem som byggt. Du kan även tagga din bild på Instagram med #barometernläsarbild.

Tripp trapp trull

”Jag och mina barn Oskar, 11, och Maja, 14, inspirerades av Tripp trapp trull i Kalmar när vi skulle göra årets pepparkakshus. Maja står för ritning och dekoration, Oskar och jag för bakning och konstruktion. Härligt att barnen vill fortsätta att bygga pepparkakshus tillsammans!” skriver Ylva Jonsson.

Det här fina huset är byggt av Stina Ehlin och Fanny Fransson, båda 15 år från Smedby.

134 fönster

”Årets hus håller 134st fönster och mäter 58 cm i höjd och står nu sedvanligt på pepparkaksbordet som tas fram varje år och endast för detta ändamål”, skriver Sarah Drangel.

Hus byggda i ljusskenet

”Jag har två pepparkakshus, som barnbarnen Lovisa och Lucas gjort i år. De är gjorda 22 november, då vi endast hade stearinljus som lyse på grund av strömavbrott. Barnen tyckte det var så mysigt”, skriver farmor Catharina Petersson.

Julgård

Den här gården är byggd av Lena Sturesson.

Kusinernas hus

De här två husen har kusinerna Jennifer, Oliver och Charlie Fagerlund skapat under den årliga pysselkvällen.

Vintrigt

Det här vintriga huset är byggt av Linnea Svensson.

Uppsala domkyrka

Familjen Gavelli har även tidigare skickat in spektakulära byggen. I år har de byggt Uppsala domkyrka i pepparkaka. Konstruktörer bakom detta är Vilma, Viktor och Vanessa Gavelli.

Skepp ohoj!

”Detta pepparkaksskepp har Wilhelm Rosengren, 5 år från Oskarshamn, gjort tillsammans med sin mamma Johanna. Istället för skeppskatter är det skeppsgrisar i marsipan ombord.”

Påfågel

Caroline Skaghammar har byggt en påfågel i pepparkaka – allt är ätbart!

Mumsigt pepparkakshus

Det här huset har Felicia och Ludvig byggt tillsammans med mamma Emma Jonsson.

Kalmar brandstation

”Det här pepparkakshuset har Anders och Charlie Akthagen knåpat ihop! Det föreställer Kalmar Brandstation anno 1909”, skriver Lilian Akthagen.

Pepparkaksherrgård

Denna pepparkaksherrgård är gjord av familjen Leander och Indra.

Sekelskifteshus

”Bifogar några bilder på årets pepparkakshus som blev klart i går ! Blev en uppdaterad version av sekelskifteshuset med lite extra belysning!”, skriver Tomas Svensson i Nybro.

Karusell

”Årets pepparkaksbygge tillsammans med Kajsa blev en karusell med tomtens renar. Rudolf är också med”, skriver Susanne Klaesén, @husetpaekbacken, på Instagram.

Pepparkakshus av Kerstin Löfgren, inskickat av Björn Sandström.

Pariserhjul

Erica Strömblad har byggt ett pariserhjul.

Se fler byggen här:

Ida NorinderSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons