Annons

I väntan på glöden – Passionsfruktsmojito

4 drinkar. Utan tvekan sommarens exotiska drinkfavorit! Frisk, fräsch och svalkande. Tidsåtgång: cirka 15 minuter.
Publicerad 24 maj 2019
Foto: olof elm

250 g fruktkött från passionsfrukt (finns i frysdisken)

2 dl sockerlag (2 dl socker + 2 dl vatten)

Annons

4 lime

ett knippe färsk mynta + extra till servering

2 dl ljus rom

isbitar

ca 4 dl Sprite

Låt paketet med fryst passionsfrukt ligga framme någon timma så innehållet tinar. När det tinat, lägg fruktköttet i en sil med en bunke under, och pressa ur saft med hjälp av en sked tills det bara är kärnorna kvar. Det blir ca 1,5 dl passionsfruktsjuice. Släng kärnorna, men spara undan några till garnering.

Koka upp lika delar socker och vatten till en sockerlag, den är klar när sockret smält helt. Låt svalna.

Pressa ner saften från 3 lime och häll i en stor drinkshaker. (Spara den fjärde limen till garnering.)

Skölj av myntan och lägg ner den i shakern, och fyll upp med rom och passionsfruktsjuice. Shakern kommer att bli ganska full. (Har du en väldigt liten shaker, använd dig av en kanna istället.)

Stöt runt i shakern med en muddlare eller träslev så att smakerna blandas. Fram till hit kan du förbereda innan och ställa in shakern eller kannan i kylen.

Annons

Vid servering – Ta fram 4 glas och häll några isbitar i varje glas. Sila ner shakerns innehåll i glasen, och fyll upp varje glas med Sprite. Garnera med en myntakvist i varje glas, och några passionsfruktskärnor.

Helena Elm
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons