Annons

Emelies instagram en ren familjeaffär

Med sitt Instagramkonto @familjefys vill Emelie Elmes sprida träningsglädje och visa att hemmaträning med barnen som redskap är både roligt och bra.
Kalmar • Publicerad 9 mars 2018
Emelie Elmes sprider träningsglädje genom sitt Instagramkonto @familjefys.
Emelie Elmes sprider träningsglädje genom sitt Instagramkonto @familjefys.

Hur länge har du Instagrammat?

– Jag startade det här kontot i mars förra året, under min föräldraledighet.

Annons

Varför startade du kontot Familjefys?

– Dels för att hålla igång min egen träning, men också för att jag vet hur svårt det är för småbarnsföräldrar att hitta tiden till träning. Jag insåg snabbt hur roligt det är att instagramma.

Beskriv ditt konto!

– Det är filmer med tips på enkel hemmaträning och på hur man kan få in träningen i vardagen. Mycket fokus ligger på att det ska vara enkelt och det är allt från tips på träning med barnen som redskap till mer högintensiv träning.

Det ska vara roligt och enkelt att träna tycker Emelie Elmes som ofta tar hjälp av barnen är hon tränar.
Det ska vara roligt och enkelt att träna tycker Emelie Elmes som ofta tar hjälp av barnen är hon tränar.

Hur har responsen varit?

– Jag har fått superbra respons och det är ju det som gör att jag tycker att det är så fantastiskt roligt.

Varför tror du att responsen blivit så positiv?

– Jag tror att folk förstår, när de ser mina filmer, att man inte behöver göra en megaförändring för att må bra och för att kunna träna. Jag vill visa att man kan lägga träningen på sin nivå och inte ha för stora krav. Sedan hoppas jag ju att jag får fram träningsglädjen också, att det syns hur roligt jag har.

Hur mycket tid lägger du på ditt konto?

– Mer tid än folk kan tro! Det tar tid att hitta på nya övningar och att klippa ihop filmer. Jag hittar inspiration överallt och har nya övningar i tankarna hela tiden. Min sambo får filma mig ganska ofta och jag vet inte hur nöjd han är med det egentligen, ha, ha.

Emelie Elmes träningsfilmer har fått många följare.
Emelie Elmes träningsfilmer har fått många följare.
Annons

Vad är det bästa med Instagram?

– Det är ett bra sätt att nå fram till folk med bilder och filmer och du kan hitta det du är intresserad av på ett enkelt sätt. Jag får själv mycket inspiration av Instagram, men jag följer bara människor som inspirerar mig. Jag vet folk som blir stressade av Instagram och mitt råd är att sluta följa dem som stressar dig och bara följa sådana som inspirerar dig.

Tidigare publicerade delar i serien Månadens instagrammare i Bonus Weekend:

Hur många följare har du?

– Jag har 5 000 följare. Det är inte så viktigt för mig att ha många följare, samtidigt är det ju roligt. Jag vet att alla mina följare är fantastiska och engagerade, vilket känns häftigt.

Du involverar ju hela familjen i ditt instagrammande, din man filmar och dina döttrar är med på vissa övningar, – hur fungerar det?

– Det går väldigt bra att involvera familjen. Det är när barnen är små vi sätter ribban för deras framtida rutiner och de tycker att det är jättekul att vara med på mina övningar!

Känner du någon lokal instagrammare som vi borde skriva om i Bonus Weekend? Eller har du kanske själv ett inspirerande konto? Skicka gärna ett mejl till bonus@barometern.se

Ia SellerbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons