Annons

Bästa upplevelserna och tabbarna – fyra löpare berättar

Nu startar löpningssäsongen på allvar. Barometern-OT:s reporter Ia Sellerberg har tagit pulsen på fyra lokala löpare. Varför springer de? Vilka är deras bästa löparminnen och största tabbar?
Motion • Publicerad 19 april 2024
Ålderskrisen ledde till ny livsstil. Anneli Ritzén från Oskarshamn lägger mycket tid på löpning.
Ålderskrisen ledde till ny livsstil. Anneli Ritzén från Oskarshamn lägger mycket tid på löpning.Foto: Roger Carlsson

Anneli Ritzén började springa när hon skulle fylla 40. För henne har löpningen blivit en livsstil som hon lägger mycket tid på. Med Epadunk och hårdrock i öronen avverkar Anneli mil efter mil. Hon älskar asfalt och har alltid svarta kläder när hon springer.

80-årige Ulf Wickbom älskar löpning. Nyligen tävlade han för Högby IF på veteran-SM.
80-årige Ulf Wickbom älskar löpning. Nyligen tävlade han för Högby IF på veteran-SM.Foto: Högby IF

Ulf Wickbom var med redan när löparvågen drog in över USA på 1970-talet. Sedan dess har han fortsatt att springa. För några veckor sedan sprang den nyligen fyllda 80-åringen veteran-SM och han har flera lopp inplanerade.

Kim Törnqvist har åkt konståkning och sprungit sprint, men med åren har hon lärt sig att tycka om löpning och då gärna lite längre sträckor.
Kim Törnqvist har åkt konståkning och sprungit sprint, men med åren har hon lärt sig att tycka om löpning och då gärna lite längre sträckor.Foto: Mats Holmertz
Annons

Kim Törnqvist har lärt sig att tycka om löpning. Nu är hon en glad motionär som gillar att springa i grupp och som gärna vill vara färgstark ute i spåret.

– Egentligen gillar jag inte alls att springa, men för sex-sju år sedan fick jag för mig att jag skulle börja springa lite längre.

Ragnar Olsson är en njutningsfull löpare som  springer året runt och följer årstidernas växlingar.
Ragnar Olsson är en njutningsfull löpare som springer året runt och följer årstidernas växlingar.Foto: Mats Holmertz

Ragnar Olsson, 63, springer helst utan klocka och musik. För honom är löpningen ett sätt att slappna av. I vår springer han Göteborgsvarvet för 23:e gången.

– Jag är en väldigt långsam och njutningsfull löpare.

Här hittar du vår stora kalender med motionslopp för hela året

Ia SellerbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons