Annons

”Vi tog varandra i hand och tackade för gott kamratskap och gemenskap”

Bernt Petersson, Färjestaden, har gått bort i en ålder av 86 år.
Publicerad 3 augusti 2023

Bernt och jag träffades på 1960-talet. Vår första kontakt var när jag höll kurser för ABF, Arbetarnas bildningsförbund, och Bernt hittade en kurs. Vi fann att vi båda hade samma sociala inställning och politiska värderingar.

Bernt var då anställd som bagare på Hembageriet i Färjestaden som han sedermera tog över själv. Det sista året har vi umgåtts dagligen då vi båda har bott på Äppelvägen och ibland hade vi också en liten fest ihop.

Annons

Vid ett tillfälle hade jag varit och köpt böckling som vi hade till vår egen ”Nobelfest.” Bernt och jag hade dock inte samma bordsskick som om vi vore på den riktiga Nobelfesten för vi åt maten med fingrarna. Bästa minnet är efter vår fest, när vi tog varandra i hand och tackade för gott kamratskap och gemenskap. Vi var bästa vänner och det betyder att vi alltid förstod varandra trots att Bernt förlorat talets gåva.

Anders Wahlström ”Kvarnkungen”

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons