Annons

”Vi saknar vår Lasse och hans goda humör”

Lars Bergstig, Järfälla, föddes i Virserum och har avlidit 82 år gammal. Närmast sörjande är hustrun Rose-Marie, barnen Thomas och Eva med familjer.
Publicerad 8 april 2022
Lars Bergstig blev 82 år.
Lars Bergstig blev 82 år.Foto: Privat

Lars Bergstig tog studenten i Kalmar och tog juris kandidatexamen i Stockholm. Han vikarierade för övrigt på Barometern Oskarshamns-Tidningen i början av 1960-talet, där även Mönsterås-födda, blivande hustrun Rose-Marie hade ett kortare vikariat.

Lasse var aktiv i Liberalerna i Järfälla och var verksam i politiken till sista veckan i livet. Virserum låg honom varmt om hjärtat där föräldrabostaden regelbundet nyttjades. Han var min kusin och vi hade fin kontakt genom åren. Som pensionärer kunde vi oftare resa, till främst Skåne, Västsverige och Danmark, där vi besökte bland annat Louisiana och Ordrupgaards Konstmuseum med Konstpark på Själland. Till Skåne gick många gånger vår färd, med uppehåll vid gästgiverier med god förplägnad. Härliga samtal kring bordet åtföljde. Wanås Konst med vacker, konstbeprydd park i Östra Göinge, Österlens sevärdheter, Lunds stad med ”Lunna Pågar” – domkyrkan – är exempel på vår nyfikenhet. I Helsingborg besöktes Fredriksdalsteatern.

Annons

I västra Sverige gick färden till de kulturella evenemangen i Göteborg, Varberg och Hishult, bland annat. På den sist nämnda orten ligger ett fint litet konstmuseum med vacker park i södra Halland, nära skånska gränsen. På de småländska vägarna kunde vi stanna till för något intressant att berika oss med, till exempel i Glasriket.

Konst och kultur blev centrum för våra upplevelser med den alltid kunnige, glade och omtänksamme Lasse vid bilratten. Då vi helt oväntat träffades i Gränna sent i höstas anade vi inte vad framtiden skulle föra med sig.

Vi saknar vår Lasse och hans goda humör. Våra gemensamma minnen tillsammans med Lasses älskade Rose-Marie kvarstår.

Ella-Greta Andersson, kusin

Hans Magnusson, medresenär

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons