Annons

”Vi känner en stor tacksamhet över vår brors liv och gärning”

Vår bror, Daniel Johansson, Värnamo och Söderåkra, har lämnat oss i en ålder av 84 år.
Publicerad 23 mars 2024
Daniel Johansson, Värnamo och Söderåkra, blev 84 år.
Daniel Johansson, Värnamo och Söderåkra, blev 84 år.

Daniel, vår storebror, har lämnat oss syskon. En bror som hela sitt liv varit mån om oss och varit en förebild för sju systrar och en bror.

Daniel har varit i byggbranschen och verkat främst i Värnamo, där han varit byggledare och besiktningsman. Många byggprojekt har under årens lopp fått råd och stöd av honom.

Annons

Daniel hade en varm tro på Gud och var verksam i Värnamo Missionsförsamling.

Daniel var en hembygdens man och vistades helst hemma i Söderåkra på sin fritid. Vid midsommartid deltog han ofta i hembygdsföreningens firande i Övraby med dragspelsmusik till dansen. I Bergkvara hamn hade han sin segelbåt, en Colin Archer, guppande sommartid.

Många fina träffar med syskon, släkt och vänner har ägt rum genom åren. Under 1970-talet byggde Daniel och hans hustru Siv ett timmerhus i Övraby i Söderåkra. Detta monterades ner i byggbitar och flyttades från Värnanäs egendom i Halltorp för att sedan byggas upp med handens kraft.

Hustrun Siv avled i januari i år, 86 år gammal, i Värnamo. Den 13 mars var även Daniels stund på jorden avslutad, efter att ha haft en vacklande hälsa de sista åren. Deras viloplats är Söderåkra kyrkogård.

Vi känner en stor tacksamhet över vår brors liv och gärning och deltar i sorgen med sonen Roger, hustru Monica samt de tre barnbarnen.

Skönt att få vila nu. Vi har en förtröstan om att återförenas igen. Tack för allt. Sov i ro.

Syskonen

genom systern Gudhrun Järlebratt

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons