Annons

”Vi är många på kirurgkliniken som minns och saknar Carl Eric”

Carl Eric Nordgren, kirurgöverläkare och tidigare verksamhetschef för kirurgkliniken i Kalmar, har avlidit vid 81 års ålder.
Publicerad 12 maj 2023

Carl Eric Nordgren var en mycket duktig och erfaren övre gastrokirurg som utbildade sig på Akademiska Sjukhuset i Uppsala. Under den tiden var han en att de första i Sverige att genomföra och rapportera om papillotomi vid ERCP redan i slutet på 1970-talet – en åtgärd som idag är standard vid behandling av sten i gallgångarna. 1989 började han på kirurgkliniken i Kalmar och tog med sig kunskapen om Whipples operation av pancreascancer som sedan har utförts hos oss fram till slutet av 2010-talet.

År 2000–2005 var Carl Eric verksamhetschef på kirurgkliniken; under den perioden anställde han bland annat undertecknad som ST-läkare. Han fortsatte sedan som sjukhuschef på Länssjukhuset i Kalmar 2005–2008.

Annons

Vi är många på kirurgkliniken som minns och saknar Carl Eric. Han var duktig på att undervisa och hade ett enormt tålamod. Han sa redan för 20 år sedan att ”mejlen är som Pandoras ask – öppnar man den tar de aldrig slut” och man kan ana honom på balkongen på kirurgmottagningen i sin jeansjacka och med ett underfundigt leende.

Jeanette Assarsson, överläkare

verksamhetschef kirurgkliniken Kalmar-Oskarshamn

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons