Annons

”Vänsäll står för en vän man gärna vill vara med, och det var hans särdrag”

Curt Simlund har avlidit i en ålder av 75 år. Han efterlämnar sin hustru Ingrid, barnen Anna, Malin och Jacob med familjer, barnbarn, släkt och många vänner.
Publicerad 8 augusti 2023
Foto: Privat

Curt växte upp i Stockholm, men hans föräldrars sommarställe i Isgärde på Öland kom att bli den plats han satte sina djupaste rötter. Det är därför inte förvånande, att han när han bildade familj kom att bosätta sig i Kalmar, och blev delägare i Revisorerna i Borgholm. Den öländska anknytningen förstärktes ytterligare när föräldrarnas sommarställe övertogs av Curt.

Vi lärde känna varandra redan på 1950-talet under våra gemensamma somrar på Öland. Sommarloven var längre då, vädret bättre, vattnet varmare och sömnbehoven mindre. Detta gjorde att vi tillsammans kunde klara av ungdomens glädjerika dagar, väl förberedda på familjebildning följt av medelålderns stilla reflektioner och till sist ålderdomens vedermödor. Nu brast en länk den 25 juli 2023 när Curt lämnade oss i sorg och saknad.

Annons

Curt var en person som gav ordet vänsäll ett ansikte. Vänsäll står för en vän man gärna vill vara med, och det var hans särdrag. Han var lugn, klok, hade respekt för den andras åsikter samt en personlighet fri från all tillgjordhet! Till detta kom dock en envishet utöver det vanliga, men som han ofta lyckades dölja.

Från ungdomens lekar på strandängarna vid Koviken till tennisbanan i Stora Rör, till resorna, när och fjärran – till middagsborden, med efterföljande pokerspel med vännerna i Petgärde, Isgärde, Ispeudde och i Kalmar – vänskapen var fast förankrad genom alla tidsepoker! Curt var en genuin vän, som alla tyckte om!

Hans yrkesaktiva år på Öland, ledde även till en mångfald av goda vänner bland företagets kunder. Det kändes tryggt att ha med Curt att göra! Alltid beredd att sträcka fram en hjälpande hand inom sitt kompetensområde, där den ekonomiska vinningen var underordnad vikten av att göra ett fullgott arbete och där ”pro bono” arbete för olika organisationer inte var ovanligt.

På sitt älskade sommarställe i Isgärde slutade han sina dagar tillsammans med hustru, barn och barnbarn. Bland det sista han förmedlade till oss, med värme i rösten, var den glädje han kände när ett av barnbarnen kom in till hans sovrum på kvällen och önskade honom god natt med en kram.

Vännerna genom

Jan Hellroth, Anders Ekbom och Peter Lindström

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons