Annons

”Ulf var hängiven klubblivet”

Snäll, glad, varm, omtänksam, envis, oerhört positiv och levnadsglad, en energikick – det var så han var – Ulf Sampson, Kalmar. Han blev 86 år.
Publicerad 7 maj 2022

Ulf växte upp i Alsterbro med mor Ingrid som var småskolelärarinna och far Arnold som drev bobinfabrik. Han var storebror till Birgitta, Gudrun och Torbjörn som alla har gått ur tiden. Vid tolv års ålder tvingades han flytta hemifrån då det var det dags för Kalmar och allmänna läroverket. En tuff men lärorik tid. Efter Kalmar blev det Norrköping och tekniskt läroverk, lumpen vid F12 i Kalmar och sedan flytt till Stockholm.

Väl i Stockholm lekte livet. Ulf fick snabbt jobb på Armétygförvaltningens ritkontor och ett par år senare ett kanonjobb på firman Harald Phil. Under denna tid var han ett känt ansikte bland Stockholms pantbanker. I Stockholm träffade han norrländska Laila Alsbäck. De gifte sig i Engelbrektskyrkan. Ulf var då 27 år. Två dagar efter bröllopet blev han hemkallad av sin far för att ta över Alsterbro Bobinfabrik. Verksamheten bestod i tillverkning av svarvade träartiklar och presentartiklar i trä. Flytten gick åter till Alsterbro – med fru. Två år senare föddes dottern Catrin. Det blev mycket arbete med firman tillsammans med Laila, skaffa kunder och inte minst modernisering av produktionen. I slutet av 1960-talet blev det flytt till Nybro. Ulf köpte där en industrifastighet dit verksamheten flyttades. Samtidigt föddes sonen Joakim. Tillsammans med Laila drev han framgångsrikt bobinfabriken i närmare 50 år.

Annons

Ulf var hängiven klubblivet. Han var engagerad i Round Table, Lilla Sällskapet, Frimurarna, Rotary med flera. Han sa själv att klubblivet förutom vänskap och glädje gav honom ärlighet, öppenhet och gemenskap. Ulf hade nära till partaj, tjo och tjim. Andra föreningar som engagerat Ulf är Nybro Manskör, Målargruppen, Nybro golfklubb och inte minst Kalmar FF. Ulf och Laila fick många vänner för livet genom klubbarna.

De senaste tio åren blev återigen Kalmar Ulfs hemstad – där han stormtrivdes. Han njöt av livet i sommarstugan på Drag, båtlivet, sina fyra barnbarn Hampus, Antonia, Måns och Ebbe och de senaste två åren barnbarnsbarnet Sigge. Ulf fick ett friskt, långt och lyckligt liv.

Vi saknar honom så mycket.

Catrin Sampson och Joakim Sampson

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons